WordPress

     

 

WordPress Nedir

Bir içerik yönetim sistemi olarak tanımlanmaktadır. İçerik = Web sayfası içeriğidir. Kodlarla body‘ nin içerisine yazdığımız her şey web sayfasının içeriğini oluşturur. İşte siz de bir web sitesi oluşturacaksanız bu web sitesini web sayfalarını tasarlayarak yapabilirsiniz. Web sayfalarının içerisinde de “body” etiketi bulunur. Bu “body” etiketleri aslında web sitesini kullanan ziyaretçilere yansıyan tarafıdır. İşte siz de bu içeriği güncellemek, silmek, yeni içerik eklemek, içeriğe resim eklemek, video eklemek gibi daha sayabileceğimiz birçok işlemi WordPress ile yapabilirsiniz.

Mantığında; siz içeriği sunarsınız, platform da tüm kod yazma ve düzenleme işlerini sizin yerinize yapar. Açık kaynak bir web sitesi oluşturma projesidir. WordPress’ i daha iyi ve verimli hale getirmek için dünyanın her kesiminden binlerce gönüllü uzman her gün sayısız katkıda bulunuyor. WordPress aynı zaman da bir web sitesi hazırlamak isteyenler için oluşturulmuş, gelişmiş özelliklere sahip, güvenli ve hızlı bir yapıdır. Programlama olarak PHP dilini kullanır. Ayrıca ücretsiz olarak kurulup, kullanılabilir. Çağımızda en son 4.8.2 serisine ulaşılmıştır.

WordPress tüm web sistemleri için kullanılır halededir. E-ticaret sistemlerinden tutun, haber yayın sitelerine kadar sayılabilecek yapılar için WordPress kullanılır hale gelmiş bulunmaktadır.

Yapısı Hakkında Bilgi

Yapısı aslında çok basittir. Temalara göre değişkenlik gösteren bir yapıdır. Eğer belirli bir tasarımınız yok ise son eklenen yazıların özeti blog halinde ana sayfada yani açılış sayfasında listelenmektedir. Buradaki detay linklerine tıklayarak yazıların ayrıntı bölümlerine ulaşabilirsiniz. Aslında iki düzenlenebilir içerik bulunmaktadır. Birisi “Yazılar” diğeri ise “Sayfalar”dır. Sayfalar yapılan sitelerde sabit tutulmaktadır. Mesela bir sitede “iletişim”, “hakkımızda” gibi yapılar “Sayfa” olarak düzenlenirler. Yazılar ise devamlı güncellenebilecek, kategoriler halinde oluşturulup listelenecek olan işlemlere verilen addır. Mesela bir haber sitesinde her gün yayınlanan yeni bilgilerin yer aldığı haber metinleri “Yazılar” bölümündedir.

Birçok sektör ve birçok işlem için kullanılabilir. En güçlü yanı ise Google arama motoru tarafından sevilmesidir. Yani eklediğiniz yazılar sayfalar hızlı bir şekilde siteye ekleniz hızlı güncellemeler yapılır. Kişisel sitelerde çok fazla web sayfası yoktur bunun için WordPress’ e ihtiyacınız olmayabilir, ama bir haber sitesi, bir makale sitesi yapacaksanız, WordPress sizin için bir oldukça kolaydır bundan dolayı kullanmanız oldukça iyi olabilir.

Ayrıca WordPress çok geniş eklenti çeşidiyle kullanıcılarına sunulur. Hem WordPress’ in ücretsiz olması, hem de birçok işe yarar eklentinin ücretsiz olarak sunulması da çok büyük avantajdır. Ayrıca özel temaları, eklentileri kullanabilir ve siteniz reklamsız olur.

 

 

WordPress Tema Seçimi

WordPress’i sadece blog yazılımı olmaktan çıkaran gösterişli ve geniş fonksiyonlu temalar, büyük şirketlerin de WordPress altyapısı üzerine web sitesi oluşturmasına olanak sağlıyor. Web tasarımcıların da sıklıkla tercih ettiği bu açık kaynak kodlu yazılım için inanılmaz güzellikte temalar üretilebiliyor. İstediğiniz şekillerde istediğiniz tasarımlarda temalar bulabilirsiniz.

Bazı web siteleri size verdiği temaların içerisine tehlikeli kodlar koyarak sitenize, bütçenize ve hukuki boyutlarda size zarar verebilir.

Probay Medya Ve Çalışmaları

Biz Probay Medya ekibi olarak müşterilerimizin isterleri doğrultusunda web sitelerimizi WordPress yoluyla yapmaktayız. WordPress alanında uzman olarak ofisimizde çalışan personellerimiz bulunmaktadır. Personellerimiz müşterilerimiz ile doğrudan iletişime geçerek web site tasarımları, içerik düzenlemelerini gerçekleştirmektedir. WordPress içerisinde menü ayarlamaları, içerik düzenlemeleri, grafik tasarımları oldukça önemlidir. Hazırlamış olduğumuz web sitelerini sizlere dört dörtlük bir şekilde teslim etmekteyiz. Eğer sizler de diğer müşterilerimiz gibi bizlerle çalışmak isterseniz bizlere, İstanbul Zümrütevler’de bulunan ofisimizden ya da probaymedya.com’ da ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yap