Framework

 

Framework Framework     Framework

 

Framework Nedir?

Yazılım güncelleştiricilerinin kullandığı daha önceden hazırlanmış kütüphanelerin bulunduğu ve bunlara yenilerini ekleyebileceği yapıların adıdır. Gelişmiş frameworklerde form kontrolü, veri tabanı bağlantısı, kullanıcı giriş çıkış, mail atma, tema motoru gibi kütüphaneler vardır.

Fworkler ayrıca MVC sayesinde Fworkler daha okunaklı hale getirilebilinmektedir.

Web siteleriniz de yapılan işlemlerin çoğunda aradan zaman geçtikten sonra düzenlemeler zorlaşmaktadır. Kodların artması ve yazılan kodun unutulması gibi sorunlar sonradan yapılabilmesi gereken işlemlerin sürecini uzatmaktadır.

Yaygın Fworkler Nelerdir?

Eğer yazılımdaki diliniz PHP dili ise, fazlaca seçeneğiniz var demektir. Bunlardan birkaçı Laravel, Symfony, Zend, CodeIgniter, CakePHP ve Yii’ dir.

Fwork kullanmak ne gibi kazançlar sağlar?

Normalde hiç bir fwork ana yapısında gelişmiş yapıları içermez. Bunun yerine genişletmek yoluyla projenize uydurulur. Mesela bir giriş yaparken genel olarak eposta ile giriş yaparız. Siz eğer kullanıcı adı ile giriş yapmak istiyorsanız sadece o değişkeni değiştirerek projenizi yazmaya devam edebilirsiniz. Framework kullanmak size bu anlamda hız katabilir. Veri tabanı bağlantıları, güvenlik sorunları veya yetkilendirme gibi bölümleri yazmanıza gerek yoktur. Fwork sayesinde personellerimiz, bitirilmesi gereken bazı işlemleri normalde 2 ayda bitebilecekken, bazen 2-3 hafta da bitirebilmektedir. Diğer kazancı ise belli standartları olduğu için bu standartlarda geliştirilen projeye yeni takım arkadaşları, personeller kolay bir şekilde entegre edilebilmektedir. Bu gibi faydalara karşı kısıtlanmış ve bazı kriterlerinizde sorun yaşıyorsanız şayet fwork kullanmanıza gerek yoktur.

Fwork gücünü nereden alıyor?

Yaşamakta olduğumuz çağda birçok framework işlemleri open source olarak gelişmektedir. Bu da en ufak güvenlik sorununda kendini yenilemesi, güncellenmesi demektir. Ayrıca kendi projelerinde framework kullanan insanlar düzelttikleri hataları, geliştirmekte oldukları yeni özellikleri framework uzmanlarına bildirerek gelişebilmesini sağlamaktadır.

Probay Medya Ve Fwork Kullanımı

Biz Probay Medya çalışanları olarak framework konusunda oldukça başarılı örnekler sergiledik ve hâlâ sergilemekteyiz. Bu konu sayesinde müşterilerimizin firmalarına oldukça büyük oranda fayda sağlamış bulunmaktayız. Eğer framework konusunda fikirlerimizden ve çalışmalarımızdan faydalanmak veya çalışmalarımızı merak ediyorsanız bizlere; probaymedya.com’ dan veya İstanbul Zümrütevler’ de bulunan ofisimizden ulaşabilirsiniz.