İnternet yalnızca kar etme veya para kazanma amacıyla kullanılan bir mecra değil. İnsanlara en büyük faydası, geniş bir kitlesel buluşma imkanı sunması. Zaten genel anlamda bu kadar fazla kullanılmasının esas sebebi bu. Sosyal medyanın, sözlüklerin ve forumların kullanılması, tamamen kitlesel olarak belirli olaylara yorum yapma güdüsünden kaynaklanıyor. Bu kitlesel fayda, sosyal sorumluluk projeleri ve dernekler için müthiş bir kaynak. Normalde istediği tanınırlığa erişemeyecek olan projeler, kar amacı gütmeyen siteler kurularak çok yüksek sayıda insana ulaşabiliyor. Bu bağlamda internet sitesi yapımı son zamanlarda artış göstermiştir.

Dernekler için internet sitesi yapımı rehberi
Bir derneğiniz veya yardım kuruluşunuz varsa, insanların bilgi alabilmesi için bir internet sitesi yapımı ve tercihi çok doğaldır. Bunun için izlemeniz gereken 6 önemli adım var.
1- Sitenin kurulacağı platformu seçin
Eğer web tasarım konusunda bilgi sahibi değilseniz, bir içerik yönetim sistemi kullanmanız gerekiyor. E-ticaret sitelerinin de sıkça kullandığı WordPress bu konuda piyasadaki en iyi içerik yönetim sistemi.
2- Hosting ve domain satın alın
Dernek adınızı veya hareketinizin adını belirten bir alan adı satın alarak işe başlayın. Alan adınızın amacınızı belli edebilir. Daha sonra sizi online yapacak bir hosting planı satın alın. Hosting için Bluehost iyi bir seçenek olabilir.
3- Siteniz için tema seçin
Eğer kendi internet sitenizi kendiniz kuruyorsanız, tasarım tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Fakat WordPress kullanıyorsanız, hazır binlerce tema arasından size ve sitenize en uygun temayı seçerek işe başlayın.
4- Temel sayfaları oluşturun
Her sitenin temel sayfaları vardır. Örneğin anasayfa, iletişim, hakkında sayfalarını düzenleyerek işe başlayın. Daha sonra organizasyona ve derneğinize bağlı oluşturacağınız sayfaların tasarımını yapabilirsiniz.
5- Bağış seçeneğini düşünün
Evet, kar amacı gütmeyen bir site kuruyorsunuz. Fakat hem internet sitesinin hem de organizasyonunuzun belli bir parasal kaynağa ihtiyacı olacaktır. Bunun için sitenize bir plugin ekleyerek insanlara bağış yapabilme imkanı tanımış olursunuz.
6- SEO yapmayı unutmayın
Bu siteyi kurmaktaki amacınız tanınırlığınızı arttırmak. Bunu da ancak SEO ile sağlayabilirsiniz. Arama motorlarında ön sırada çıkmak için sitenizi optimize edin veya profesyonel bir destek alın.